la cuina d'en Jaume

cuinadenjaume@gmail.com

dissabte, 14 de maig del 2011

Tancament de la botiga

Des que vam tancar la botiga no hem tornat a publicar cap article en aquest blog. Es raonable, "no hi ha botiga, no hi ha blog de la botiga".

Però l’esperit de la fruiteria segueix i malgrat no hi ha una activitat comercial, sí pot quedar tot allò que vam crear al voltant de la fruiteria, com ara aquest blog. No se si te sentit o no i si tindrà mes o menys continuïtat, però no podem tancar les il·lusions que en el seu dia vam posar en aquesta tasca.

Realment la fruiteria estava condemnada al tancament. Avui en dia estan desapareixent les botigues de barri, no son rendibles. Entenc que la gent ha canviat els seus hàbits de compra i es desplacen als grans supermercats on troben de tot, on carreguen el maleter del cotxe amb bosses i bosses de la compra, moltes vegades per a tot el mes. La petita botiga de la cantonada queda per a comprar allò que necessitem puntualment o que se’ns ha oblidat de comprar i no val la pena agafar el cotxe i desplaçar-se fins al super. Els marges dels petits comerços son molt ajustats per poder competir amb els grans i si a això sumem totes les despeses necessàries per a mantenir la botiga oberta i en condicions, pagues més del que ingresses. Els números son fàcils i no enganyen, et diuen que tanquis i no tens altra sortida.

Sap greu per als clients fidels, que s'han quedat sense la botigueta de la cantonada, aquella fruiteria que els hi treia mes d'una vegada d'algun apuro. Aquells vellets que ens compraven i els hi portàvem a casa seva al tancar la botiga. Aquell tracte personal de les botigues de barri està desapareixent a mesura que desapareixen les mateixes botigues, obligades a tancar per no poder atendre a la quantitat de despeses necessàries per a mantenir-les obertes.

Malgrat tot, la nostra experiència durant el temps que vàrem tenir la fruiteria ha estat molt enriquidora i inoblidable. No volem tancar aquest article sense agrair a tots els nostres clients, amics i seguidors el seu afecte que sempre ens han demostrat. Gracies a tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada