Ahir era Sant
Josep i em vaig llevar d’hora, abans que la resta de la família. De cop em van
sortir les meves arrels valencianes, l’una la del ¨pensat i fet¨ i l’altre la
dels bunyols de Sant Josep, tan tradicionals en aquestes dates. Vaig comprovar
que tenia farina, llevat de rebosteria i sucre i em vaig posar mans a la feina.
Realment es una recepta molt senzilla i no cal estris ni ingredients
complicats. Com sempre, seguint la meva filosofia de la senzillesa a la cuina,
aquí us deixo aquesta deliciosa recepta.
INGREDIENTS
- 350 grams de farina de blat
- 2 sobres de llevat de rebosteria
- 2 gots d’aigua tèbia
- 1 polsim de sal
- Sucre per arrebossar
PAS A PAS
- Posar en un bol els dos gots d’aigua tèbia, els dos sobres de llevat i batre.
- Anar afegint la farina de blat de mica en mica i batre-la mirant de deixar una massa homogènia.
- Afegir un polsim de sal i barrejar-la amb la massa.
- Deixar reposar una mitja hora en un lloc temperat.
- Posar oli abundant en una paella fonda i deixar que s’escalfi.
- Un cop calent, agafar la massa amb una cullera i posar-la a l’oli formant els bunyols.
- Donar-los la volta i quan estiguin daurats per tota la superfície, treure’ls i posar-los a sobre d’un tovalló de cuina que absorbeixi l’oli.
- Omplir la base d’un plat amb sucre i arrebossar els bunyols deixant que el sucre s’enganxi a la superfície.
- Ja els tenim fets i si volem els podem menjar calents i si es refreden també estan bons. I ara toca gaudir-los.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada